Susannes bok

 

Susanne Jönsson

Du ska skriva en bok, den ska vara delvis kanaliserad men det är du som ska skriva den. Året är 1997 och det är Nelima som talar till mig. Det är en av de första gångerna som jag har kontakt med mina guider, denna grupp som kallar sig Nelima. Nu 2008, 11 år senare har jag insett att tiden är mogen att skriva, jag skriver boken till dig som läser just nu eftersom det är du som behöver den bäst.

I denna bok kommer jag att blanda gammalt och nytt – läst och oläst, ta till dig det som känns bra och lämna resten åt sidan, du förstår: Detta är min sanning, min sanning så som jag uppfattar den just nu, min sanning behöver inte vara din sanning! Jag tror att det finns tusen sanningar, alla har samma källa och samma mål, det är bara vägen dit som skiljer, alla kan hitta sin egen väg.

Susanne Jönsson

Det är svårt att veta var i berättelsen jag ska börja så för enkelhetens skull börjar jag från början…

Jag heter Susanne Jönsson är 45 år och min familj består av Roland och våra två pojkar Tobias och Simon samt två hundar och två hästar.

Jag minns nu att jag alltid har varit medial, jag har alltid sett sådant som många andra inte ser. Som liten såg jag auror runt människor, runt djur och i naturen, jag såg naturväsen och jag trodde givetvis att alla gick till vårbäcken för att se älvorna dansa. Jag hade hunnit fylla 12 år när jag förstod att ”alla andra ” inte såg det jag såg. Vilken tonåring vill avvika från sina kompisar? Inte jag ialla fall! Jag stängde av mitt seende och glömde bort det, detta var den enklaste lösningen för mig.
Min mamma dog 1991, det gick väldigt fort och chockerade hela familjen. Vi hamnade alla i någon form av kris, vår äldste son var då endast 2 månader gammal och livet kändes fullsändigt overkligt under en längre tid. Inom mig så började dörrar öppnas, dörrar som jag inte visste fanns, dörrar som jag tidigt stängt och som jag trott var borta för alltid. Jag vet idag att mamma hjälpe till ganska rejält där från andra sidan. Dessa dörrar höll på att öppnas under lång tid, och under hela den tiden var jag övertygad om att jag var den enda människan på hela jorden som hade denna typen av tankar, funderingar och upplevelser. Det var en stor befrielse för mig när jag upptäckte att det fanns alternativa böcker i alternativa affärer. Tänk att det fanns böcker skrivna i dessa ämnen! Tänk att något bokförlag velat ge ut dem! Då måste det finnas massor som jag, massor av människor med samma funderingar och upplevelser! Med glädje slukade jag mängder av böcker, min nyfikenhet var enorm och jag lärde mig mycket.
1996 hamnade jag på min första Reiki kurs, det där med healing visste jag inte vad det var och jag var väldigt skeptisk. Min bild av healing var den som man enklast får via TV. Du vet den amerikanska pastorn som trycker folk i panna så de trillar till höger och vänster samtidigt som pastorn säger Nu är du healad… Jag ska villigt erkänna att jag var ganska full i skratt på väg till kursen samtidigt som jag innerligt hoppades att det skulle bli mer seriöst än så. Tack och lov blev det väldigt seriöst. Jag kände tydligt i min kropp att detta har jag kunnat i hela mitt liv! Detta har jag längtat till i hela mitt liv! Denna helg blev börja på min medvetna resa inom mig själv. Jag fortsatte att läsa mycket och hittade en del böcker om kanalisering – det lät ju spännande! Jag undrar om jag kan? Vid lämpligt tillfälle satte jag mig ner för att prova den teknik som var beskriven i boken. Direkt får jag kontakt med mina guider och de berättade genast att de tyckte att det var på tiden att jag kontaktade dem, nu måste vi börja arbeta! ” Din uppgift i livet är att vara healer och att vara lärare i andlig utveckling! Vidare skall du skriva en bok om detta tillsammans med oss”  Det här var lite för magstarkt för mig, jag blev ganska irriterad på mig själv, hur jag kunde sitta och hitta på sånt här trams?! Vilken egotripp jag var ute på – lägg av! Sa jag till mig själv och la undan böcker, papper och penna för ganska lång tid framöver.
Nåja, jag är av nyfiken natur och var tillsist tvungen att prova igen, även denna gång fick jag samma resultat och besked – konstigt det här tänkte jag, varför måste jag hitta på det här hela tiden?? När tillfälle kom gick jag så småningom en helgkurs i kanalisering, nu skulle jag väl få lära mig ordentligt! Kursen var inte vad jag förväntade mig eftersom det visade sig att jag kunde minst lika mycket som läraren. Det blev en bra bekräftelse i alla fall och det var väl så viktigt för mig. Jag började nästan tro på att den kommunikation jag hade mina guider var på riktigt.
 Efterhand har jag blivit överbevisad om detta så många gånger att jag inte längre behöver lägga tid på att tvivla och ifrågasätta hela tiden. Vilket både är befriande och lite skrämmande för om jag inte kan tvivla längre på detta då måste jag inse att det verkligen är på riktigt och att kommunikationen finns och är sann, då måste jag ta det på allvar och ta min del av ansvaret.
Lärarrollen som mina guider sagt att jag hade dolde jag ganska effektivt på jobbet genom att arbeta som chef med många anställda i en intensiv bransch – att vara chef är väl med en typ av lärande tyckte jag.
Efterhand som jag kom i kontakt med min kunskap, den kunskap som alla har inom sig, utvecklade min förmåga att hela och att lära ut detta och när jag väl hade genomfört min första kurs så var det ingen återvändo längre, den väg jag börjat gå på måste jag fortsätta att vandra på.
Det är inte så lätt alla gånger, det är många som drar i mig och behöver mig och min tid. Jag håller på att lära mig att ALLTID först se till att JAG har kraft och styrka – sen kan jag hjälpa andra. Det är nästan komiskt hur svårt detta är att lära sig, samtidigt så är det ju självklart…. Jag måste ta hand om mig – då fungerar familj och arbete, om jag inte orkar – då fungerar ingenting!
Jag har blivit utbränd, gått in i den beryktade väggen, den erfarenheten ( lärdomen ) kommer jag aldrig att glömma! Det går inte att förstå om man inte själv varit där. Jag har varit duktig i hela mitt liv! Varit duktig på jobbet och presterat mycket, jag har stor kapacitet vilket både jag själv och mina chefer har utnyttjat. Jag kan inte skylla på någon annan i detta, jag har aldrig klarat av att säga ”nej – det kan jag inte”, min metod har varit… i med nästa växel och öka när arbetsbördan blir för stor eller jag har varit för trött..
Helt plötslig en dag fanns där inga fler växlar….. Tårarna rann i två veckor, mitt minne försvann – bokstavligen! Min simultanförmåga fanns helt plötsligt inte längre, jag som var känd för att alltid ha massor av bollar i luften….
Jag stod med fötterna framför en kolsvart avgrund och jag visste att jag var tvungen att hoppa…. Min rädslor nästan kvävde mig men nu fanns det inga andra vägar längre, jag var tvungen att våga ta språnget ut i det okända….

Att bli utbränd hjälpte mig att välja, jag förstod att jag inte kunde fortsätta som tidigare. Mitt arbete krävde helt enkelt för mycket av mig och jag var inte längre beredd att betala det priset.
Att börja som egen företagare på full tid, att tro på mig själv tillräckligt för att tillåta mig lyckas, det är det bästa val jag har gjort. Sen dess arbetar jag som healer och lärare på heltid, jag har ett fantastiskt yrke som låter mig följa människors växande och läkning. Jag får lov att göra skillnad för andra människor och det är jag oändligt tacksam för. Jag har numera ett väldigt gott flöde av elever och klienter som gör att jag alltid har en fulltecknad almanacka upp till 1 – 1½ år i förväg. Jag har förmånen att arbeta i en underbar miljö, med natur och djur runt omkring. För att balansera mitt arbete och för att tillföra energi till mig själv jobbar jag en hel del med djuren på vårt lantbruk och hemma privat. Nytt just nu i mitt liv är att vi även har öppnat restaurang där jag, till min egen stora förvåning, trivs med att ibland, när jag har tid, stå i köket och laga mat.
Jag är gift sen många år tillbaka med en stark och energirik man, utan Rolands stöd hade jag aldrig varit där jag är idag. Tillsammans med våra två pojkar bor och lever vi mitt i naturen, vi driver ett aktivt lantbruk och har även en restaurang och pensionat på gården. Vi arbetar mycket, var och en med sitt om dagarna, men vi lever ändå ett förhållandevis fritt och stillsamt liv.
 Jag är väldigt tacksam mot min man, våra två söner, min syster och alla våra djur. Tacksam för att ni alltid stöttar och tror på mig och för att ni alltid låter mig vara den jag är, framför allt är jag tacksam för att ni alltid håller mig fast förankrad på jorden även när mitt huvud tenderar att flyga iväg högt upp i molnen.

Nelima är mina guider, det är en grupp ljusvarelser som har funnits hos mig sen första gången jag provade att kanalisera. Deras stöd och kunskap har hjälpt mig att finna min kunskap inom mig själv. Texter här i boken som är kursiva kommer direkt från dem, helt utan ändringar. Enklast är att de själva får presentera sig:

Vi är här. Vi är Nelima, en grupp som valt att tillsammans arbeta med Susanne för att stötta henne i sin uppgift. Susanne, vårt barn, är av stort ljus och har som uppgift att sprida sitt ljus till många på olika sätt. Det är därför vi har påtalat vikten av att skriva denna bok så länge. Vår uppgift är att hjälpa hela planeten i balans, vi kommer från yttre rymden, de innersta kretsarna av systemet, i denna tid för att stötta och hjälpa. Vi är vid den yttersta tiden och uppgiften är stor, många själar håller på att vakna. Vår uppgift är att väcka fler. Att sprida kunskap så att fler förstår vikten av att balansera sina tankar och handlingar, att välja kärlek och ljus. Att alltid tro på det bästa inom människan. Att alltid vilja försöka väcka en gnista av ljus även i den dystraste. Att sprida kunskapen om att du verkligen får det du ger ut, välj därför att alltid ge ut kärlek och ljus. Vi talar inte om ljuset som ett synligt ljus utan vi talar om ljuset som en energi som finns i allting. Den energi som läker och som ökar flödet inom allt. Det ljus som enbart består av kärlek.
Vi är tacksamma över att vi får möta dig som läser detta just nu. Anledningen till att du läser dessa texter är att du behöver det. Du kommer att lära dig något, kanske en gnista kommer att tändas i dig, kanske kommer en dörr att öppnas inom dig så att du börjar nå Din egen kunskap. Det finns ingen slump, det finns ingen tillfällighet, allt är som det ska och sker som det är tänkt.
Var i Kärlek
// Nelima


Detta är Nelima, alltid kärleksfyllda, alltid med önskan att föra oss framåt.
Jag är inte alltid överens med Nelima, jag har ofta sagt NEJ och jag har ofta sagt; nu får det räcka ett tag. Det är viktigt att komma ihåg att det är vi människor som styr, det är vi som är fysiska och ska leva här och nu. Mitt i all andlig utveckling ska vi behålla fötterna på jorden, kunna gå på ICA och handla och steka falukorv till kvällsmaten. Våra guider har inte riktigt de begränsningar i sitt varande som vi har och därför tycker jag att det måste vara min vilja som styr. För mig är det väldigt viktigt att vara i balans även i min utveckling, vara i balans och bara var människa ibland– inte alltid seende och kunnig.

 

Vill du läsa mer? Kontakta Susanne här!